Tuesday, October 4, 2011

England - nästa projekt

Den närmsta tiden ska vi arbeta med att lära oss mer om de engelskspråkiga länderna. I ämnesplanen kan man läsa att en del av ämnets centrala innehåll ska utgöras av:
Levnadsvillkor, attityder, värderingar och traditioner samt sociala, politiska och kulturella förhållanden i olika sammanhang och delar av världen där engelska används. Engelska språkets utbredning och ställning i världen.
Detta innehåll ska sedan ligga som grund för att kunna se om ni kan göra följande
På E-nivå:
Eleven diskuterar översiktligt några företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
På C-nivå:
Eleven diskuterar utförligt några företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används, och kan då också göra välutvecklade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
På A-nivå:
Eleven diskuterar utförligt och nyanserat några företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används, och kan då också göra välutvecklade och nyanserade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
När ni skriver era korta texter på engelska kommer jag även att ge er repons där i förhållande till kunkspaskraven. Alla aktuella kunskapskrav finns samlade här, samt i bloggens högerkolumn.

För att träna på detta, samt att skriva och tala, samt mäta vilka kunskapskrav ni uppnår ska vi arbeta på följande sätt:

  1. Ni ska få lära er mer om England.
  2. Ni ska sedan få välja ett eget ämne (utifrån ett urval jag gjort) att skriva en kort informativ text om (jag kommer att välja en eller ett par lämpliga webbsidor att utgå från).
  3. Dessa texter publicerar jag på klassbloggen på en egen sida = 24 avsnitt om den engelskspråkiga världen.
  4. Varje elev väljer tre avsnitt att läsa på och lära sig
  5. Vi avslutar med ett muntligt eller skriftligt förhör där ni:
    1. berättar om det ni lärt er
    2. diskuterar det ni lärt er
    3. gör jämförelser mellan det ni lärt er, och egna erfarenheter
Förutom att vi mäter dessa kunskapskrav så tränar vi följande saker:
  1. Läsa och förstå (när ni läser om England, om ert ämne, och om de tre ämnen ni sedan väljer)
  2. Sammanfatta information (repetition från svenskan dessutom)
  3. Skriva (era korta texter om ert ämne)
  4. Hitta tillåtna bilder på webben

No comments:

Post a Comment