Friday, February 3, 2012

Nästa vecka

På tisdagen tar vi igen de uppgifter/ kunskapskrav vi fick hoppa över idag (efter lunch). Vi tar igen detta skriftligt. Siktar man på E, behöver man inte komplettera C och A.

Ni ska kunna göra och diskutera det som står nedan i kunskapskraven, nämligen:
  • återge innehållet
  • diskutera innehåll och form med hjälp av litterära termer (C)
  • relatera innehållet till allmänmänskliga förhållanden (A)
Så här står det om dessa saker i ämnesplanen:

E
Eleven kan översiktligt återge innehållet i några centrala svenska och internationella skönlitterära verk och annat berättande

C
Eleven reflekterar över innehåll och form med hjälp av några berättartekniska och stilistiska begrepp
(några personer har försökt använda denna typen av begrepp när de pratat om innehållet. Här gäller möjligheten till komplettering kanske främst om man vill utveckla detta eller även diskutera form med hjälp av dessa begrepp)

A
Eleven relaterar innehållet i berättandet på ett relevant sätt till allmänmänskliga förhållanden.
(några få har nosat på detta, men har inte verkat göra det på ett medvetet sätt. Detta erbjudande gäller om man faktiskt vill försöka diskutera detta)


Känner ni att det är någonting ni inte klarade av eller ni vill förbättra så fokusera på detta. Ta med texterna! Kom ihåg att om egna tankar efterfrågas så måste ni inte bara redogöra för något ur texterna och låta det tala för sig självt utan också kommentera och diskutera egna tankar kring texten. Har ni frågor tar vi det på engelskan på måndag.

/My och Camilla

No comments:

Post a Comment