Monday, May 27, 2013

Debattartikel - omprov

Detta är en omprovsuppgift och måste klaras på E-nivå. Utgå inte ifrån att ni bara behöver klara någon liten del. Uppgiften ska lösas i sin helhet, och man riskerar F på kursen om man inte klarar det. Ni ska använda häftet om debattartiklar för att lösa uppgiften. Om något i häftet är oklart, så fråga mig innan torsdag. Under provtillfället får ni ingen hjälp.

De förberedelser ni förra gången gjorde på lektionstid måste göras hemma. När ni kommer till provet på torsdag ska ni alltså vara redo att börja skriva. Inget får skrivas hemma.

Ni har svensk- och engelsklektionen på er. Tomas kommer att vara provvakt delar av tiden och jag kommer att lyssna på de muntliga redovisningarna av den sista uppgiften ute i en bubbla. Tidsschema presenteras i separat inlägg.

Uppgift

Du är med i redaktionen för en månadstidning för ungdomar som är intresserade av samhälle och politik och du har i uppdrag att skriva en debattartikel om något av följande:

1. Ta ställning för eller emot REVA
2. Ta ställning för eller emot positiv särbehandling vid antagningen till utbildningarna för poliser och brandmän. (OBS! Notera att positiv särbehandling inte är samma sak som kvotering)

Texten ska vara 400-500 ord lång.

No comments:

Post a Comment