Wednesday, December 7, 2011

Rätten och samhället 9/12

Idag ska ni fortsätta med er tilldelade lag och era tilldelade fall - se tidigare inlägg.

De som blir klara går vidare till nästa uppgift - att undersöka en, mer eller mindre aktuell rättegång. Uppgiften: "En aktuell rättegång" ligger här i bloggen under Karolinas dokument Rätten och samhället.

De första källorna behöver du för definitioner. Länkarna till tidningarna behöver för att hitta namnen på deltagarna i din valda rättegång. Lagboken behöver du för att kunna svara på frågorna om vilket brott och varför den påföljden.

Förslag på källor:
Domstolsverket
Nationalencyklopedin

Lagboken på notisum.se

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet

Uppgiften ger ffa möjligheter för er att visa er nivå på följande kunskapskrav. Uppgiften räcker inte till för A


Betyg E


Betyg C


Betyg A

Eleven redogör översiktligt för begränsade delar av konstitutionell rätt, internationell rätt samt straff- och processrätt


Eleven redogör utförligt för delar av konstitutionell rätt, internationell rätt samt straff- och processrätt.


Eleven redogör utförligt och nyanserat för omfattande delar av konstitutionell rätt, internationell rätt samt straff- och processrätt.

Eleven redogör också översiktligt för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med viss säkerhet i relevanta sammanhang.


Eleven redogör också utförligt för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med viss säkerhet i relevanta sammanhang.


Eleven redogör också utförligt och nyanserat för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med säkerhet i relevanta sammanhang.


Inom konstitutionell rätt och internationell rätt samt utifrån enkla fall- beskrivningar inom straff- och processrätt löser eleven med tillfredsställande resultat givna problem med hjälp av given rättskälla.


Inom konstitutionell rätt och internationell rätt samt utifrån fallbeskrivningar inom straff- och processrätt identifierar och beskriver eleven utförligt problem och löser dem med tillfredsställande resultat genom att välja, tolka och tillämpa relevant rättskälla.


Inom konstitutionell rätt och internationell rätt samt utifrån komplexa fallbeskrivningar inom straff- och processrätt identifierar och beskriver eleven utförligt och nyanserat problem och löser dem med gott resultat genom att välja, tolka och tillämpa relevant rättskälla.


No comments:

Post a Comment