Monday, November 7, 2011

Rätten och samhället 7/11

Idag hade vi förmånen att få lyssna till Sven-Erik Alhlem fd överåklagare i Malmö.

Nästa måndag inleds lektionen med ett läxförhör på innehållet i Sven-Erik Alhems föreläsning. I bloggen under "Karolinas dokument Rätten och samhället" ligger ett dokument med instuderingsfrågor eller rättare sagt en lista över ord som det är bra att kunna. Power-pointen från föreläsningen kommer senare i veckan.

Genom läxförhöret på Alhems föreläsning får ni möjlighet att visa er nivå på ffa följande kunskapskrav.

Betyg E


Betyg C


Betyg A

Eleven redogör översiktligt för begränsade delar av konstitutionell rätt, internationell rätt samt straff- och processrätt


Eleven redogör utförligt för delar av konstitutionell rätt, internationell rätt samt straff- och processrätt.


Eleven redogör utförligt och nyanserat för omfattande delar av konstitutionell rätt, internationell rätt samt straff- och processrätt.

Eleven redogör också översiktligt för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med viss säkerhet i relevanta sammanhang.


Eleven redogör också utförligt för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med viss säkerhet i relevanta sammanhang.


Eleven redogör också utförligt och nyanserat för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med säkerhet i relevanta sammanhang.

Eleven beskriver översiktligt frågor i samhället som rör konstitutionell rätt, internationell rätt eller straff- och processrätt samt för enkla resonemang om dessa frågor ur rättsfilosofisk och etisk synvinkel.


Eleven beskriver utförligt frågor i samhället som rör konstitutionell rätt, internationell rätt eller straff- och processrätt samt för välgrundade resonemang om dessa frågor ur rättsfilosofisk och etisk synvinkel.


Eleven beskriver utförligt och nyanserat frågor i samhället som rör konstitutionell rätt, internationell rätt eller straff- och processrätt samt för välgrundade och nyanserade resonemang om dessa frågor ur rättsfilosofisk och etisk synvinkel.



No comments:

Post a Comment