Friday, November 11, 2011

Till föräldrar med anledning av omdömen i svenska

Hej föräldrar!

Många elever har fått "varning för F" som omdöme i svenska, och därför vill jag skriva någon rad om det. Vi har hunnit med en del och jag har därför en del underlag (till skillnad från i engelskan, där vi i huvudsak har tränat och underlag i form av examinationer först nu börjar trilla in). I svenska har eleverna både skrivit källkritisk rapport och referat, och i båda fallen har olika förmågor blivit bedömda.

Vi lärare har blivit instruerade inför omdömessättning enligt det nya systemet att inte göra någon prognos (som innan) om hur vi tror att det kommer att gå, utan bara utgå från det underlag vi har i dagsläget. Det innebär i praktiken att många elever har missat att uppnå något enstaka av de kunskapskrav vi testat, och därmed fått "varning för F". I de flesta fall innebär alltså inte detta att jag är särskilt orolig för deras utsikter att klara kursen som helhet eftersom de flesta kunskapskrav testas vid flera tillfällen i olika situationer.

Jag har för varje elev skrivit vad hon/han har klarat och inte klarat. Om ni har frågor är ni varmt välkomna att höra av er: camilla.nilsson@pub.malmo.se

Hälsningar, Camilla


No comments:

Post a Comment